23.29
4 pers
Ingredienser
600gram köttfärs
ca 10st medelstora champinjoner
2st morötter
1st gullök
1pkt passerade tomater
1pkt krossade tomater
steksmör
2st lagerblad
salt, peppar
oregano
chilipeppar
1. Finhacka löken, riv morötterna grovt och dela champinjonerna i 1/4 delar.
2. Ta fram en stor kastrull. Fräs löken i en stekpanna i medelhög värme tills de mjuknat men inte brända! Släng ner i kastrullen. Stek sedan champisarna tills de fått lite färg och släng ner dem i kastrullen. Fräs sist köttfärsen så det är ca 80% klart, krydda med salt och peppar. Släng ner i kastrullen och dra över den till den varma plattan. Sätt på högsta värme.
3. Krydda med oregano och lagerblad. Häll ner krossade och passerade tomater. Häll i lite vatten om så önskas. Låt koka upp och sänk sedan till medelvärme. Låt puttra i 40 minuter (OBS! Ju länge den lagas ju godare). Smaka av med salt och peppar samt chilipulver om du vill.
Riv parmesanost över upplagd tallrik. Servera gärna med Capellini och ett glas rött!
Smaklig måltid!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar