måndag 22 april 2013

Hong Kong dag 2: fixa visum till Kina

Vi ska ju över till Kina en snabbis för att gå på Spa, köpa massa fejkgrejer (jag ska) och sy upp kläder. För att få göra det måste man ha ett turistvisum. Så på lördagen där åkte vi till en kinesisk resebyrå.

Det var 3 som jobbade. En kille med munskydd, en tjej och en som bara facebookade. Vi fick killen med munslkydd!!! Så här i HK använder man munskydd så fort man har lite hosta eller mår dåligt, allt för att ta hänsyn till sina medmänniskor och inte sprida smittan.

Man va tvungen att ta foto som de ska verifiera oss med när vi passerar gränsen. 2 ggr in till Kina plus foto kostade 570hkd, bra för folk att veta i framtiden. Billigare i Sverige om jag minns rätt.

Så våra foton blev bra och när vi väl gick tillbaka till killen så satt han och pillade med pappersarbeten. Man såg att han va lite förvirrad, för han va tvungen att fråga mig en sak. I hans hand höll han en bild på Rasmus och Emil, han frågade "är det här samma kille?". Då började jag asflabba!! Förklarade för killarna va han sa och vi alla tre stod där och skrattade. Inte åt han som hjälpte oss såklart utan för att tvärtom så ser kineser ingen skillnad på västerlänningar.
Allt gick bra, på torsdag får vi våra visum och så fort morbror kommer till HK så sticker vi över och fixar allt vi förtjänat!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar