torsdag 25 november 2010

Matlagning

20.18

Jag gillar väl att laga mat, så länge det inte är alltför komplicerat.... eller inte ens det, så länge det är något jag tycker är gott så gillar jag.

Här kommer två rätter som jag tyckte vad väldigt gott!

Glasnudelsallad/wok m Lax och teriyakisås



Köpt Teriyakisås
Sesamfrön
1pkt glasnudlar
Strimlade morötter och gurka (skalade. Morötterna kan man koka snabbt i ca 30 sekunder)
Soya
Fisksås
Vitlök
Koriander
Chilifrukt

Koka glasnudlarna, woka tillsammans med grönsakerna, du kan ha i mer om du vill. Men se bara till att koka vissa i förväg så de inte blir för råa, för glasnudlarna ska bara wokas snabbt. Stek lax och lägg i allt i en fin skål och över ligger laxen med teriyakisås och sesamfrön.
Mycket god och inte så fet (förutom laxen då. Men det är nyttigt fett)






Kall potatis-spenatsallad med sweetchillimarinerad kyckling



Sweetchilisås
soya
lite olja
Eventuellt stark chilisås

Blanda såsen i en påse och lägg i kycklingfiléer antingen hela eller delade. Låt marinera i minst 30 minuter, ju längre desto godare.

Potatis
Babyspenat
Körsbärstomater
Rödlök
Balsamico/nån form av salladsvinäger
Olivolja
Örtsalt

Koka potatis, skölj spenaten, dela tomaterna och skiva löken tunt. När potatisen är klar så kyler du ner den innan du skalar, mycket enklare då. Dela de i muns-bitar och blanda tillsammans med salladen och dressingen.

När filéerna är klara så värmer du en stekpanna hett, steker filéerna snabbt så de får en fin yta innan du slänger in dem i ugnen där de blir klara. Beroende på hur stora bitar så brukar det variera mellan 10-15 minuter på ca 175 grader.
Du kan alltid plocka ut en bit och skära igenom där det är som tjockast.

Servera med grovt bröd med frön. Mycket god maträtt, skulle tippa på ganska högt GI eftersom potatisen är kall. Och inte så fet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar