fredag 2 november 2012

Ett besök hos Ida Davidsen

16.20

Jag sitter ju som sagt nu i Göteborg och skriver dessa inlägg, fick dock sätta pause i arbetet för Chris kom förbi och sa Hej. Vi satt och snackade lite, uppdaterade varandra lite om Stockholmscenen och varandras liv. Så nu åter tillbaks till min historia.

Vi kom fram till Köpenhamn runt 14.20 och hade bokat bord på Ida Davidsen typ 14.30. Så vi var sena redan i tåget och lägg till hitta till hotellet, checka in, lämna av bagage och hitta till restaurangen gjorde oss mycket sena. Så pass att vi var nästan 40 minuter sena till vår bokning. Vanligtvis säljer restaurangerna ens bokade bord om man inte dyker upp efter en viss tid, men i detta fall sålde de inte vårt bord eller så blev det precis ett öppet när vi kom fram, jag fattade inte riktigt vad han sa (för danska är svårt att förstå). Men servitören/hovmästaren var tydligt irriterad på oss som var så sena, men hans humör lättade till lite senare.

På Ida Davidsen äter man Smørrebrø, och det är Smørrebrød de är kända för. Emil och Mario berättade att Ida hade gjorde ett gästspel på Pontus Frithiofs restaurang på Brunnsgatan ett tag sen tillbaka, och sen dess har de båda suktat efter att få äta smørrebrød igen (därav denna resa). 
Bilder säger mer än ord, varsågoda!
 






Jag och Emil hann också få leka lite med Julia mellan bröden. Tycker att bilden på Emil och Julia är helt underbar, han ser ut att vara så pappasugen.


I smått och gott så var smörrebröden riktigt riktigt goda! Man skulle kunna trycka i sig hur många som helst!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar