söndag 21 februari 2010

Sunday brunch

Jag tycker att recept är en bra sak att dela med sig om man inte har så mkt annat att skriva om en mys-söndag.

Det blev brunch hemma med E istället. Vin och club sandwiches.

Ingredienser för 2 pers:
8 skivor formbröd, fullkorn
1 burk creme fraiche
1,5dl sweetchili sås
1 tomat skivad
Romansallad eller kruksallad
1 rödlök
1 pkt bacon
1 pkt kycklingbröstfilé
lite stekolja
salt och peppar



Peppra och salta kycklingen. Blanda sweetchili och creme fraiche, smaksätt med salt och peppar. Ha i mer sweetchili efter smak. Lägg in i kylen.

Lägg in baconen i ugnen och stek dem tills de blir till önskad knaprighet i 175 grader. Vändstek kyckligen tills den får en fin färg, släng in den i ugnen i ca 15minuter. Skär igenom den tjockaste delen och se om den är klar.Ta ut bacon när den är klar och låt svalna.

Förbered påläggen. Ha gärna i det du själv gillar. Men skippa sådant som är hårt att tugga igenom, som morötter.

Rada upp 8 skivor formbröd på ugnsgallret och lägg in i ugnen någon minut innan kyckligen är klar. Ta ut och skär bort kanterna.
Såsa först, sen ligger du påläggen. Skiva gärna kycklingfiléen. När mackan är klar så skär du diagonalt igenom den, sätt i tandstickor för att hålla allt på plats.

Jag har ingen slutbild för jag glömde helt bort att ta bild, men den såg ut i stil med bilden här nere av en annan clubsandwich jag och E gjorde förr.
Gott som bakismat och hemma-brunch, drick en återställare till eller ett glas juice.

2 kommentarer:

  1. Aoo, ser så gott ut!! Måste börja lägga undan till en bänkugn snart :)~ Mer recept!!!<3

    SvaraRadera
  2. Helt fantastiskt gott såg det ut måste jag säga :D

    SvaraRadera